diego desmidt tuinarchitect tuinarchitectuur tuin ontwerp landschap damme sijsele knokke tuinontwerp plan buro tekenenBij landschaps- en tuinarchitect Diego Desmidt kunnen zowel particulieren als professionele (tuin)aannemers terecht voor een tuinontwerp op maat,
dit voor zowel private tuinen als semi-openbare projecten.
Naast ontwerp-, opmetings-, beplantings- en uitvoeringsplannen,
kunnen ook 3D visualisaties opgemaakt worden.

Een goed tuinontwerp vertaalt zich in een duurzaam concept waarbij er nagedacht wordt over een optimaal ruimtegebruik en waarbij er een duidelijke samenhang is
tussen de woning en de tuin.

Ook voor de aanleg en begeleiding tijdens de uitvoeringsfase
van het project kunt u bij mij terecht.


-------------------------------------------------------------


→  afgestudeerd aan KASK 'School of Arts' - Bijloke, Gent - 2016

→  stage bij Exteria Landmeters en tuinarchitecten - 2015-2016


 WERKWIJZE

1   I    VERKENNEND GESPREK

Created with Sketch.

Tijdens een verkennend gesprek worden de wensen en de visie van de klant besproken.
Zo probeer ik een zo goed mogelijk beeld te vormen van de verwachtingen en het volledige project.
U kunt mij contacteren door hier te klikken.

2   I   PLAATSBEZOEK

Created with Sketch.

Indien er besloten wordt om de samenwerking verder te zetten, kom ik op plaatsbezoek. Hierbij wordt het perceel grondig opgemeten, de omgeving geïnventariseerd en de architectuur van de woning bekeken. Hieruit volgt dan de opmaak van het basisplan.

3   I   VOORONTWERP

Created with Sketch.

Wanneer het basisplan uitgetekend is, volgt het voorontwerp. Dit is een eerste voorstel van uw toekomstige tuin/project waarbij er rekening gehouden wordt met uw wensen.Het voorontwerp geeft al een eerste idee van hoe de tuin er zou kunnen uitzien. Dit wordt eerst met de klant besproken om zo tot een definitief ontwerpplan te komen.

4   I   DEFINITIEF ONTWERP

Created with Sketch.

Na de bespreking van het voorontwerp worden, indien nodig, de aanpassingen doorgevoerd om zo tot het definitieve ontwerpplan te komen. Deze wordt nog een laatste keer voorgelegd aan de klant alvorens ik begin met de opmaak van het beplantings- en uitvoeringsplan.

5   I   BEPLANTINGS- & UITVOERINGSPLAN

Created with Sketch.

Bij goedkeuring van het definitieve ontwerpplan kan het beplantings- en uitvoeringsplan opgemaakt worden. Met dit technisch plan kan de aannemer (of de klant zelf!) aan de slag met de uitvoering van het project. Alle technische informatie kunt u op dit plan terugvinden. 

6   I   3D VISUALISATIES

Created with Sketch.

Aan de hand van 3D visualisaties kan men een beter beeld vormen van de toekomstige tuin.
Het ruimtegevoel van het nieuwe tuinontwerp en de verhoudingen tussen de verschillende groenstructuren worden zo heel wat duidelijker. Het wordt zo een pak eenvoudiger voor de klant om het totaalbeeld van hun nieuwe tuin voor zich te zien.
Klik hier voor enkele voorbeelden.

7   I   UITVOERING

Created with Sketch.

Ook voor de uitvoering van het project kunt u bij mij terecht. Samen bespreken we hoe deze zal verlopen. Indien u ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan, probeer ik u hierin zo goed mogelijk te adviseren.